Offline omgevingsanalyse

Offline bronnen gebruiken in je omgevingsanalyse

Soms vergeten we dat de beste bronnen heel dichtbij zijn en zich helemaal niet online uiten wanneer er iets aan de hand is.
Een simpel voorbeeld: wanneer je als werkgever een e-mail naar je medewerkers stuurt over een verandering in de arbeidsomstandigheden met het verzoek om te reageren via een reply, haast je dan naar het koffieapparaat. Dáár hoor je écht wat de collega’s ervan vinden.

In deze digitale wereld vergeten we soms hoe waardevol informatie uit de ‘echte’ wereld kan zijn. Stel je voor: er gebeurt iets onverwachts. Hoe kom je dan aan de juiste informatie? Er is een schat aan informatie te vinden op plekken waar je misschien niet meteen aan denkt. Een opvanglocatie, een informatiestand of zelfs een biertent op een evenement kunnen waardevolle bronnen zijn. En weet je wat zo mooi is? Deze groepen kun je op ieder moment in kaart brengen. Je kunt een zogenoemde offline bronnenatlas gewoon voorbereiden.

Waar vind je offline bronnen, en vooral: hoe gebruik je ze op een slimme manier? Als analist kun je met de juiste voorbereiding deze informatie makkelijker verzamelen en verwerken. Door een goede balans te vinden tussen offline en online informatie krijg je uiteindelijk een veel completer beeld van wat er écht speelt.

Wil jij je omgevingsanalyse naar een hoger niveau tillen?

Volg onze opleiding Omgevingsanalyse of neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken welke training, opleiding of workshop het beste bij jou past. Krijg de juiste tools in handen en combineer online én offline informatie tot een realistisch omgevingsbeeld met een 360-gradenperspectief.

Download onze hand-out

Deze hebben we speciaal gemaakt voor de workshop Omgevingsanalyse: offline & online bronnen op het VOGIN-congres van 6 februari.