Relatiedag 28 januari 2025

Relatiemiddag CrisisConnect

Relatiemiddag 28 januari 2025

Relatiemiddag CrisisConnect | 28 januari 2025

Op dinsdag 28 januari 2025 openen we de zaaldeuren van Hotel Houten voor de CrisisConnect relatiemiddag. Dit is hét moment om niet alleen op de hoogte te raken van de laatste ontwikkelingen, maar ook om te sparren met andere gebruikers en de mensen achter de schermen van CrisisConnect.

Vanaf 12.00u trappen we af met een programma vol inspiratie en nieuwe ontwikkelingen. Je krijgt een exclusieve kijk in onze nieuwste functionaliteiten en hoort uit eerste hand wat er in de toekomst op de planning staat.

Locatie:
Hotel Houten (Van der Valk)

Datum en tijd:

Dinsdag 28 januari 2025
12.00u – 13.00u: Ontvangst met lunch
13.00u – 16.00u: Programma

Ben je een relatie, interne beheerder van CrisisConnect of wellicht gewoon geïnteresseerd in de mogelijkheden van de app?
Schrijf je via deze pagina in.


Dirk en Jaap

De kracht van samenwerking: GHOR Haaglanden en V&R introduceren TMA-traject

De kracht van samenwerking: GHOR Haaglanden en V&R introduceren TMA-traject

Als crisisfunctionaris heb je te maken met complexe en stressvolle situaties. Hoe zorg je dat je op je best blijft presteren, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden? Het antwoord ligt in effectief talentmanagement.

GHOR Haaglanden heeft samen met V&R het voortouw genomen door een speciaal persoonlijk ontwikkeltraject op te zetten voor haar crisisfunctionarissen. In dit traject worden hun piketfunctionarissen uitgedaagd om hun individuele talenten en ontwikkelpunten in kaart te brengen. Vervolgens werken ze aan het versterken van belangrijke competenties voor hun rol, zoals stressbestendigheid, oordeelsvorming, samenwerking en besluitvaardigheid.
Dit hebben we concreet gedaan door iedere functionaris individueel te begeleiden op inhoudelijke vaardigheden en persoonlijke competenties. We nemen als voorbeeld de Officier van Dienst Geneeskundig (OvD-G). We hebben iedere OvD-G waargenomen tijdens (reeds geplande) multi CoPI-oefeningen. De waarneming werd gedaan op basis van het competentieprofiel. Vervolgens heeft iedere functionaris de competentie methode ‘Talent Motivatie Analyse (TMA)’ ingevuld. Deze methode is een online vragenlijst en geeft inzicht in iemands drijfveren, talenten en competentiepotentieel.

Door de uitkomsten van de TMA te koppelen aan de uitkomsten van de waarneming en het competentieprofiel van de crisisfunctie, wordt voor elke crisisfunctionaris een op maat gesneden ontwikkelplan opgesteld. Dit ontwikkelplan werd in een ontwikkelgesprek met de waarnemer en een TMA-professional van V&R samen met hem of haar besproken, zodat deze zelf heel bewust is waar zijn of haar ontwikkelpunten zitten voor het komend jaar en hoe hieraan gewerkt kan worden. Samen met de leidinggevende werken zij vervolgens aan het realiseren van hun doelen. Zo wordt talentmanagement een cyclisch proces van continue ontwikkeling.

Monique Hoomoedt, beleidsadviseur vakbekwaamheid GHOR Haaglanden:

Op dit moment is het eerste deel van het talentmanagement afgerond en hebben de crisisfunctionarissen een ontwikkelplan om de komende periode mee aan de slag te gaan. Het ontwikkeltraject wordt komend jaar voortgezet met een profcheck. Deze check vormt een belangrijke schakel in de persoonlijke ontwikkelingscyclus. Tijdens een realistische crisissimulatie worden de deelnemers opnieuw waargenomen, maar nu met een specifieke focus op hun ontwikkeldoelen. In de simulatie wordt specifiek gekeken naar die vooraf gestelde doelen, de toepassing van nieuw geleerde vaardigheden, het gedrag onder druk en de samenwerking. De waarnemingen tijdens de profcheck worden gecombineerd met resultaten van eerdere ontwikkelingen, feedback uit het traject en van de leidinggevenden en de zelfreflectie van de crisisfunctionaris. Deze complete evaluatie maakt de persoonlijke groei tastbaar en meetbaar.

De profcheck is dan ook niet het einde van het traject maar een nieuw begin. Het is een natuurlijk moment om nieuwe ontwikkeldoelen te formuleren en een plan te maken voor het volgende jaar. Door talentmanagement op deze manier cyclisch in te richten, ontstaat er een doorlopend proces van groei en ontwikkeling. Het resultaat? Crisisfunctionarissen die steeds beter en comfortabeler worden in hun rol, gedreven door een cultuur van continue ontwikkeling en vertrouwen.”


Wil je meer weten over hoe V&R een TMA-traject kan introduceren binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op of kom langs voor een kop koffie.

FAQ

Waarom is talentmanagement belangrijk voor crisisfunctionarissen?

Crisisfunctionarissen worden voortdurend geconfronteerd met complexe en stressvolle situaties. Effectief talentmanagement helpt hen om op hun best te blijven presteren, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Functionarissen gaan dus beter presteren onder druk.

Hoe maakt GHOR Haaglanden gebruik van de Talent Motivatie Analyse (TMA)?

Iedere crisisfunctionaris is uniek. Daarom hebben ze ook een uniek ontwikkelplan nodig. De TMA geeft diepgaand inzicht in de drijfveren, talenten en competentiepotentieel van crisisfunctionarissen. Dit vormt de basis voor een op maat gemaakt ontwikkelplan, waarin systematisch wordt gewerkt aan het versterken van essentiële competenties.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het talentmanagement-programma van GHOR Haaglanden?

Het programma zorgt voor continue ontwikkeling en verbetering van crisisfunctionarissen, zodat zij optimaal kunnen presteren, zelfs in de meest extreme omstandigheden. Door talentmagement te integreren in de organisatie creëer je een cultuur waarbinnen een gemeenschappelijke taal en visie op talentontwikkeling centraal komt te staan.