Team V&R

De V&R Kennisdag: ‘De mens achter de crisis’

Op woensdag 2 oktober kwamen we samen voor een inspirerende middag in het prachtige Aviodrome in Lelystad. De V&R Kennisdag “De mens achter de crisis” stond volledig in het teken van de menselijke kant van crisisbeheersing. We vierden 15 jaar V&R met bijzondere verhalen van Koos Janssen, Robin Imthorn, en Johan de Vogel.

15 jaar V&R

De dag begon met een inspirerende terugblik door Johan de Vogel en Martijn van Wijlen, die ons meenamen in de afgelopen 15 jaar van V&R. We stonden stil bij een aantal mijlpalen van de afgelopen jaren en keken terug op een aantal grote maar ook kleine crises die ons werk hebben gevormd. Met zijn verhaal bracht Johan ons terug naar die momenten die ons nog steeds raken en liet hij zien hoe belangrijk het is om als organisatie steeds te blijven leren en ontwikkelen.

Menselijkheid in crisis

Koos Janssen, oud-burgemeester van Soest, Bunnik en Zeist, inspireerde ons met zijn verhaal over 10 dilemma’s die hij tegenkwam in zijn tijd als bestuurder. Hij liet ons op een openhartige en persoonlijke manier zien hoe belangrijk het is om mens te blijven, zelfs tijdens moeilijke crises. Van zorgen dat je fysiek en mentaal fit blijft tot lief zijn voor jezelf en anderen – de verhalen van Koos raakten een gevoelige snaar en gaven ons waardevolle inzichten in hoe je als crisisprofessional zowel professioneel als menselijk kunt handelen.

Kwetsbaarheid als kracht

De dag werd afgesloten door Robin Imthorn, die ons met zijn verhaal over kwetsbaarheid, mentale gezondheid en posttraumatische groei wist te inspireren. Robin liet ons zien hoe krachtig de verbinding van kwetsbaarheid kan zijn. Door te delen wat een crisis met je heeft gedaan, ontstaat er ruimte voor verwerking en groei. Zijn verhaal benadrukte nogmaals hoe het belangrijk is om elkaar te steunen en open te zijn over de impact die crises op ons hebben.

De rode draad

Wat ons het meest bijblijft van deze dag, is de rode draad die door de verhalen van Johan, Koos en Robin heen liep: mensen maken de meeste impact. Crisisbeheersing gaat om samenwerken, om elkaar steunen, en om verbinding maken – zowel tijdens een crisis als in de periode erna. Bij V&R geloven we daar sterk in, en deze middag bevestigde dat nog maar eens.

Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun betrokkenheid, openheid en enthousiasme. Samen zorgen we voor de grootste impact en maken we écht het verschil. We kijken uit naar de volgende kennisdag, waarin we weer net zulke inspirerende momenten zullen beleven!

Martijn en Johan
Martijn en Johan
Koos Janssen
Koos Janssen
Robin Imthorn
Robin Imthorn