Schiphol Aktie van V&R

Kennissessie op locatie

 

 

Op bezoek bij Brandweer Schiphol

Maandelijks organiseren wij kennissessies in Dongen voor al onze collega’s. De lessen uit de ervaringsverhalen gebruiken we om van te leren. We verwerken ze in onze adviezen, opleidingen en tools. Zo houden we de focus op de praktische en menselijke kanten van crisisbeheersing.

Omdat we dit jaar 15 jaar bestaan, bedachten we een kennissessie op locatie. Bovenaan ons verlanglijstje stond een bezoek aan de Brandweer Schiphol. Wat bleek? Dat wilden wel meer mensen. We waren dan ook blij verrast toen we van harte welkom waren.

Op Post Sloten stond de koffie klaar. De middag begon met een boeiende presentatie over de crisisbeheersing op Schiphol, een “Airportcity” die jaarlijks zo’n 70 miljoen passagiers verwelkomt. Schiphol heeft drie brandweerposten, elk met een toegewijd team van vliegtuigbrandbestrijders, waardoor de luchthavenbrandweer binnen drie minuten inzetbaar is bij een incident. Met ruim 140 brandweerlieden die dagelijks oefenen, is Schiphol goed voorbereid op elke noodsituatie.

Bij aankomst bij het oefenvliegtuig buiten waren examens in volle gang. Vanaf het platform hadden we een fantastisch zicht op het brandende oefenvliegtuig en de crashtenders in actie. En als kers op de taart mochten we in de kazerne overal aanzitten en rondkijken. De crashtender vanuit de cabine bekijken was ronduit indrukwekkend.

Wat we vooral meenamen, is dat het niet de technologie of de voertuigen zijn die het verschil maken in crisisbeheersing, maar de mensen die elke dag weer klaarstaan. Hun toewijding en expertise maakt echt het verschil – een gedachte die perfect aansluit bij onze overtuiging dat mensen de grootste impact maken in dit vakgebied.

Brandweer Schiphol en Schiphol Airport, enorm bedankt voor dit bijzonder leuke en leerzame bezoek! Naast onze maandelijkse kennissessies in Dongen hebben we, mede dankzij jullie, besloten vaker eropuit te gaan voor onze kennissessies. Jullie toewijding en professionaliteit zijn een inspiratie, en we kijken ernaar uit om nog meer van zulke waardevolle ervaringen op te doen.

Schiphol V&R